27 Ιουλ 2013

Ήχος Κρυσταλλικός Δημήτρη Παπαναστασίου Project

crystal bowls Ο 
'' Ήχος Κρυσταλλικός'' είναι ένα project,
που τρέχει από τον Σεπτέμβριο του 2011, πάνω σε μία προσωπική ιδέα, για έρευνα και εφαρμογή των επιδράσεων του ήχου, πάνω στον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα των επτά τόνων (νότες) της μουσικής κλίμακας, με τις υφέσεις και διέσεις, και όλες τις αρμονικές που παράγονται αντίστοιχα, από το σετ των επτά κρυσταλλικών μουσικών κυμβάλων.
Λόγω του κρυσταλλικού υλικού κατασκευής των κυμβάλων, η απόδοση των ήχων είναι ιδιαίτερη, ως προς την συχνότητα και το ηχόχρωμα.
Σε μοριακό επίπεδο τα κύτταρά μας περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου. Δηλαδή χαλαζία. Από το ίδιο υλικό που είναι κατασκευασμένα και τα κρυσταλλικά κύμβαλα.
Έτσι το σώμα μας έχει μία φυσική έλξη στον χαλαζία.

  Η μελέτη καταγράφει την επίδραση των ήχων αυτών ολιστικά. Δηλαδή πάνω στο σώμα, την ψυχολογία και την νόηση του αποδέκτη -ακροατή.
Η συνεδρία έχει σκοπό την εφαρμογή των θεραπευτικών ιδιοτήτων του ήχου.

Η βιωματική ολιστική εμπειρία με τους ειδικούς ''Κρυσταλλικούς Ήχους'', στοχεύει στην κίνηση, ανακούφιση και θεραπεία του πόνου και του μπλοκαρίσματος, στο σώμα.
Στην μεταβολή και την βελτίωση της διάθεσης σε ψυχολογικό επίπεδο.
Την αντίληψη και απόδοση των εννοιών μέσω της έκφρασης και του λόγου στο νοητικό επίπεδο.
Στοχεύει δε και ερευνά το πεδίο της μεταφυσικής, καταγράφοντας και αξιολογώντας τις διηγήσεις μέσα από την εμπειρία των ακροατών - θεραπευόμενων.

Δημήτρης Παπαναστασίου 
Ενεργειακός Διαχειριστής - Ερευνητής
Ήχων Κρυσταλλικών Μουσικών Κυμβάλων