3 Αυγ 2018

άνθρωπος Μάστερ Σαιν Ζερμαίν


5 Μαίου 2018 
Εγώ Είμαι αυτό που Είμαι, ο Αντάμους του Σαιν Ζερμαίν.
Δημήτρης ΠαπαναστασίουΠοτέ μην υποτιμήσετε την αξία της απόσπασης και το λέω επειδή οι άνθρωποι επεξεργάζονται πολύ διανοητικά τις καταστάσεις. Το μυαλό κλειδώνει τις καταστάσεις και δεν τις αφήνει να φύγουν.
Αν μπορείτε κάντε μια γρήγορη απόσπαση.
Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ενημερωθείτε για το Πνεύμα, για τον Μάστερ, για την σοφία, επειδή μερικές φορές ο άνθρωπος συνδέεται τόσο πολύ με την ταυτότητά του και κλειδώνεται τόσο πολύ στον εαυτό του.
Οι άνθρωποι λειτουργούν διανοητικά. Πολύ συχνά βλέπετε και νοιώθετε αυτούς που λειτουργούν νοητικά. Πάνε διανοητικά αντί να πάνε στο γνωρίζειν τους και είναι σφιγμένοι.
Υπάρχει πολλή αντίσταση στο Επιτρέπω, επειδή ξέρετε, Επιτρέπω σημαίνει αφήνω κάτι να φύγει, ανοίγομαι, επιτρέπω εμένα, τον Μάστερ, αυτό που κάποιοι ονομάζουν θεϊκότητα, το
 "Εγώ Είμαι", επιτρέπω να μπεί μέσα μου. 
Σημαίνει ότι το μυαλό δεν έχει τον έλεγχο, δεν χρειάζεται να τον έχει. 
Το Επιτρέπω είναι ακριβώς αυτό. 
Επιτρέψτε τον Εαυτό σας, τον αληθινό Εαυτό σας και χωρίς να γνωρίζετε τι θα συμβεί μετά ή τι μπαίνει μέσα σας.
Αλλά, με το να είστε τόσο δυνατοί και τολμηροί, δεν ανησυχείτε για την προσέλκυση σκοτεινών ενεργειών και τις αφήνετε να μπουν μέσα σας, επειδή, πρώτα από όλα, δεν πρόκειται να συμβεί. 

Δεύτερον γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίσετε τις σκοτεινές ενέργειες, πώς κινούνται, τι παιχνίδια παίζουν.
Πολύ δυνατοί και γενναίοι επιτρέψτε τον Εαυτό σας, όχι τους άλλος, αλλά Εσάς. 

Πολλοί από εσάς δουλέψατε σκληρά πάνω στο Επιτρέπω. 
Το αντιμετωπίσατε σαν έναν ακόμα κανόνα πειθαρχίας, σαν μια ακόμα μέθοδο. 
Μετά συνειδητοποιήσατε ότι, το επιτρέπω είναι απλά παίρνω μια βαθιά εισπνοή.
Δεν χρειάζεται να εστιάσετε πάνω του. 
Απλά επιτρέπετε κι αυτό που συμβαίνει είναι τόσο ήσυχο. 
Αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι ο Μάστερ, το "Εγώ Είμαι" δεν έχει να κάνει με την ενέργεια. 
Έχει να κάνει με την συνείδηση. 
Και επειδή δεν έχει να κάνει με την ενέργεια, δεν υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Δεν νοιώθετε αυτό τον καταρράκτη της ενέργειας να πέφτει πάνω σας. Είναι πολύ πολύ ήσυχα. Τόσο ήσυχα και ανεπαίσθητα, που το μυαλό μπορεί να μην καταλάβει καν τι συμβαίνει. 
Αλλά εσείς θα καταλάβετε.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Επιτρέπετε τον Εαυτό σας.
 Όχι ένα εξωτερικό Θεό, όχι πνευματικούς οδηγούς ή αρχάγγελους ή οτιδήποτε παρόμοιο. 


Επιτρέπετε όλα όσα είστε, τα πάντα.

Πάρτε απλά μια βαθιά εισπνοή… και ο Μάστερ εισέρχεται, κι εσείς επιστρέψτε αυτό που πραγματικά είστε.
Χωρίς φόβο, χωρίς αντίσταση, χωρίς προσπάθεια να το ελέγξετε. 
Δεν έχει να κάνει με το να επιτρέψετε την ενέργεια, ούτε με το να επιτρέψετε έναν ένδοξο άνθρωπο. 
Έχει να κάνει με εσάς, απλά επιτρέπετε Εσάς.
Είναι "Εγώ Επιτρέπω" και αυτό ανοίγει χώρους μέσα σας. Το σώμα επιτρέπει στον εαυτό του να πάει πέρα από το προγονικό σώμα, να φέρει μέσα το "Ελεύθερο Ενεργειακό Σώμα".
Αυτό το Επιτρέπω στο τέλος κάνει το μυαλό να επανατοποθετηθεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται πια να είναι η κυρίαρχη δύναμη.
Να μην χρειάζεται πια να είναι εθισμένο στην ενέργεια. Το μυαλό μετακινείται στα μετόπισθεν.
Στην αρχή υπάρχει αντίσταση ναι και θα εξακολουθήσει να υπάρχει λίγη, αλλά το μυαλό κάνει χώρο για την σοφία, για το γνωρίζειν κι αυτό είναι που συμβαίνει όταν επιτρέπετε.
Απλά συνειδητοποιείτε ότι είναι η ώρα και τι άλλο να κάνω; Όλα τα κόλπα, όλα όσα κάνατε στο παρελθόν δεν φέρνουν αποτέλεσμα. 
Οπότε, απλά λέτε: Θα επιτρέψω το "Εγώ Είμαι". 
Το Επιτρέπω είναι μια πολύ ήσυχη γεμάτη χάρη διαδικασία.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Το σώμα σας δεν πρόκειται να αρχίσει να τινάζεται και να τρέμει και να χάνει την ισορροπία του. Εσείς απλά επιτρέπετε κι έτσι έρχεται με πολύ χάρη.
Μου αρέσει το Επιτρέπω, μας έφερε εδώ που είμαστε τώρα, όπου μπορούμε να μιλάμε γύρω από την δημιουργία, κι εδώ αρχίζει η διασκέδαση. 
Εδώ γίνεται πραγματικά διασκεδαστικό όταν μπαίνουμε μέσα στις δικές μας δημιουργίες.
Θα βιώνετε την εμπειρία των δικών σας δημιουργιών στην ενσωματωμένη ανθρώπινη μορφή. 
Επίσης θα βιώνετε την εμπειρία της πολυδιαστασιακής φύσης των δημιουργιών σας που δεν βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο πραγματικότητας, αλλά επεκτείνονται προς τα έξω. 
Κι εκεί οι δημιουργίες σας γίνονται πολύχρωμες, διασκεδαστικές, δυναμικές, εντυπωσιακές.
Επίσης θα νιώσετε λίγη θλίψη, λίγη μελαγχολία. "Γιατί μου πήρε τόσο πολύ για να φτάσω εδώ; Γιατί αντιστάθηκα; Γιατί έπρεπε να προσπαθώ μέσα από ένα περιορισμένο μυαλό, αντί απλά να επιτρέπω; Πόσες ζωές μου πήρε για να φτάσω εδώ";        
Αλλά αφού περάσετε μέσα από αυτή την αρχική θλίψη, που σας πήρε τόσο πολύ καιρό, θα αρχίσετε να φέρνετε μέσα σας την σοφία και την ομορφιά όλων των εμπειριών, ακόμα και των δύσκολων εμπειριών, των βάναυσων εμπειριών της αφύπνισης.
Έτσι λοιπόν, ας πάρουμε μια καλή βαθιά εισπνοή με αυτό
Στην αρχή παλέψατε σκληρά με το Επιτρέπω. Προσπαθήσατε να εστιάσετε στο Επιτρέπω και μετά μια μέρα συνειδητοποιήσατε ότι, δεν είναι για εστίαση. 
Είναι σαν να δίνετε άδεια, Εγώ επιτρέπω. 
Αυτό είναι.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Οι άνθρωποι αγαπούν τον έλεγχο. Μερικές φορές αναρωτιέστε γιατί γίνονται μέλη θρησκευτικών ομάδων ή πνευματικών ομάδων που είναι πολύ αυστηρές.
Πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να κάνεις ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Είναι η νοοτροπία της ομάδας. Τόσο αυστηρά, τόσο βαρετά!
Γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι; Τους αρέσει ο έλεγχος. 
Τους αρέσει να έχουν κάποιον να τους λέει τί να κάνουν, επειδή το να προσπαθείς να βγάλεις άκρη με την δική σου σωτηρία (λόγω έλλειψης καλύτερης λέξης), είναι δύσκολο γιατί πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου.
Φαίνεται να είναι πιο εύκολο για πολλούς να έχετε έναν Πάπα να σας λέει, "Μην τρως κρέας την Παρασκευή" -νομίζω ότι τώρα μπορείτε, σωστά; 
Ότι "πήγαν στην κόλαση γι αυτό! (γέλια), "Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Μην παίρνετε διαζύγιο. Ξεχάστε τον έλεγχο των γεννήσεων", και πολλούς άλλους παρόμοιους κανόνες.
Υπάρχουν ομάδες όπου που απαγορεύουν τι θα φάτε, τι θα πιείτε.
Μπορείτε να πίνετε ό,τι θέλετε και είναι καλό αυτό, γιατί συνειδητοποιείτε ότι π.χ αυτός ο καφές είναι απλά ενέργεια. Αν ήταν βότκα, απλά ενέργεια.
Κανένα από αυτά δεν βγάζει νόημα. 
Πώς μπορείς να πας σε μια τέτοια ομάδα που αγαπάει  τους κανόνες; Οι άνθρωποι απολαμβάνουν το: "Πες μου ότι είμαι κακός, πες μου τι πρέπει να κάνω". Tο απολαμβάνουν αυτό. Γιατί; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.
Γιατί να πρέπει να θέλεις να σου πω, ότι είσαι αμαρτωλός, ότι είσαι αδύναμος, ότι είσαι ένας έκπτωτος άγγελος; Αρέσει στους ανθρώπους να τους λένε πόσο κακοί είναι και μετά τους αρέσει να τους τιμωρούν γι αυτό.
Δημήτρης Παπαναστασίου

Το Επιτρέπω, χωρίς κανόνες, χωρίς πειθαρχία, μας έφερε μέχρι εδώ, μας έφερε μέχρι το σημείο όπου μπορούμε να πούμε:
 "Τώρα είμαστε έτοιμοι για δημιουργία". Είναι το Ατλάντιο Όνειρο να είμαστε εδώ ενσωματωμένοι και να δημιουργούμε.
Το να πούμε: "Οκ, τα κατάφερα με την κυριαρχία μου. Είμαι ενσωματωμένος, Είμαι εδώ", είναι το ένα. Αλλά χωρίς το κομμάτι της δημιουργίας, της συνειδητής δημιουργίας, του "Εγώ Είμαι Δημιουργία", δεν αξίζει σχεδόν τίποτα.
Ίσως πείς: "Eπιτρέπω στον εαυτόν μου την σοφία. Πετάω από πάνω μου όλη την παλιά επεξεργασία, τις ενεργειακές εξαρτήσεις κι όλα τα υπόλοιπα". Αλλά μπορείτε να πείτε "και γιατί να μείνω";              
Η απάντηση είναι η δημιουργία. Για να δημιουργείτε μέσα από την δημιουργία σας. 
Για να είστε συνειδητοί στο "Εγώ Είμαι η Δημιουργία", η "δημιουργία του Εγώ Είμαι" και για να είστε εδώ σαν άνθρωπος - Μάστερ που δημιουργεί. 
Αυτός είναι ο λόγος για να μείνετε στην Γη.
Έτσι λοιπόν, ας πάρουμε μια καλή βαθιά εισπνοή.
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς γίνεστε πολύ πιο ευαίσθητοι και συνειδητοί στις ενέργειες. Αν αφιερώσετε μια στιγμή για να τις νοιώσετε, θα δείτε ότι έχουν στρώματα. Ποτέ δεν είναι μονοδιάστατες, έχουν πάντοτε στρώματα.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Τα στρώματα στριφογυρνάνε και κινούνται και μερικά γίνονται πιο λαμπερά και κάποια άλλα χάνουν την λάμψη τους.
Αλλά εσείς που επιτρέπετε στον εαυτό σας να έχει επίγνωση της ενέργειας, απλά νοιώστε την ενέργεια και σας παρακαλώ μην λέτε αυτές τις απαίσιες λέξεις… το: 
"Δεν ξέρω". Μπορείτε να τις λέτε περιφραστικά, να το φέρνετε γύρω – γύρω λέγοντας: 
"η απάντηση δεν έχει βρεθεί μέσα μου ακόμα".
Αλλά παρακαλώ μην λέτε αυτές τις λέξεις, που ποτέ δεν πρέπει να ειπωθούν. 
Το "Δεν ξέρω" !!
Είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει καμία θέση στην ενσωματωμένη κυριαρχία.
O φόβοs είναι ένα χαρακτηριστικό που έχετε τώρα, αλλά δεν θα θέλατε να το πάρετε μαζί σας στην ενσωματωμένη κυριαρχία.
_ Τι σε γεμίζει φόβο;
_ Μήπως κάνω κάποιο λάθος.
_ Δεν μπορείς να κάνεις λάθη. Όχι, δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Πώς σου φαίνεται αυτό;
_ Σαν να λέμε όλα υπό έλεγχο, σωστά;
_ Σκέφτηκες να τον αφήσεις να φύγει;
_ Όχι ακόμα.
_ Λοιπόν τι είναι αυτό που σε γεμίζει φόβο. Ο θάνατος; Σε φοβίζει να περπατάς δημόσια; Φοβάσαι μην αρρωστήσεις; Μην κάνεις λάθος; Μήπως δείχνεις χαζός;
Λοιπόν η συνείδηση δεν έχει εξυπνάδα, οπότε αυτό μας κάνει όλους χαζούς.
_ Σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι;  Αν έκανες πράγματα που θα αναστάτωναν πολύ τους άλλους, θα το άφηνες αυτό να σε ενοχλεί και θα παρατιόσουν από αυτό που πραγματικά ήθελες να κάνεις; ή θα συνεχίσεις να κάνεις το κέφι σου, παρόλο που θα ήσουν το μαύρο πρόβατο και οι άλλοι θα σε κορόιδευαν πίσω από την πλάτη σου;
Τι είναι αυτό που σε έκανε μαύρο πρόβατο; Τι έκανε τους άλλους να μιλάνε για σένα;
Δημήτρης Παπαναστασίου
Όλοι σας έχετε την ικανότητα να είστε αόρατοι. Είναι κάτι που το εξασκείτε συνέχεια. Κρύβεστε. Οπότε, είστε πολύ καλοί στο να είστε αόρατοι και να μην σας βλέπουν. 
Μπορείτε να το κάνετε συνειδητά όταν θέλετε να σας προσέξουν. Και όταν δεν θέλετε, απλά γίνεστε αόρατοι, επειδή υπάρχουν φορές που απλά δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τους άλλους.
Ο Μάστερ πάντοτε ντύνεται παράξενα. Και κάνει παράξενα πράγματα, επειδή ο Μάστερ τα κάνει για πλάκα, για την συνείδηση στην πράξη, για το χρώμα, αλλά δεν τον ενδιαφέρει καθόλου και οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν τον βλέπουν. Βλέπετε κάποιον ντυμένο περίεργα και τι κάνετε; "Μμμμ δεν το βλέπω αυτό το άτομο. Δεν θέλω να έρθει και να μου μιλήσει". 
Και φυσικά, ξέρετε τι συμβαίνει. Αυτό το κάπως τρελό άτομο έρχεται και σας μιλάει κι εσείς είστε "κάπως"… π.χ το πώς να είμαι τώρα ευγενικός μαζί του. Οπότε, εσύ γίνεσαι το τρελό άτομο.
Τι άλλο δεν θα πάρετε μαζί σας στην ενσωματωμένη κυριαρχία; Την αμφιβολία. Απαίσιο πράγμα για να το φέρεις μαζί σου. Αλλά πρέπει να σας πω ότι θα έχετε κατάλοιπα αμφιβολιών όλες τις υπόλοιπες μέρες σας πάνω στον πλανήτη. 
Ξέρετε, ήταν ένα τεράστιο μέρος της ζωής σας, οπότε η αμφιβολία θα υπάρχει πάντα. Αλλά θα μάθεις να μην δίνεις μεγάλη σημασία. Θα μάθεις να την διακωμωδείς και τότε η αμφιβολία θα επιστρέψει τρέχοντας πίσω στην ποντικοφωλιά της.
_ Τι είναι η αμφιβολία;
_ Να μην εμπιστεύομαι αυτά που ξέρω ότι είναι σωστό.
_ Ακριβώς! Από πού προέρχεται;
_ Από το μυαλό. Ναι. Και εδώ θα κάνω μια δήλωση. 
Η αμφιβολία είναι έλλειψη συνείδησης, έλλειψη επίγνωσης. Όταν έχεις επίγνωση, το μυαλό δεν πλημμυρίζει από παλιές αναμνήσεις για πράγματα που έκανες λάθος,
Όταν έχεις συνείδηση, τίποτε από όσα έκανες ποτέ, δεν είναι λάθος.
Είναι απλά μια εμπειρία μέσα στη δημιουργία σας. Οπότε, η αμφιβολία θα υπάρχει ακόμα και αν εσείς πραγματικά την αποβάλετε.
Θα προσπαθήσει να σε τρομοκρατήσει. Η αμφιβολία είναι πολύ απλά, έλλειψη συνείδησης. 
Όταν δεν υπάρχει συνείδηση, έχετε ένα κενό σε ολόκληρη την ύπαρξή σας και έρχεται η αμφιβολία και σας λέει τι ελεεινός άνθρωπος που είσαι.

_ Τι άλλο δεν θα πάρετε μαζί σας στην ενσωματωμένη κυριαρχία;
_ Τον θυμό.
_ Ο θυμός μερικές φορές είναι ένα πάθος που ξεσηκώνεται και εκφράζεται.

 Όταν αδειάζεις έναν οχετό πάνω στους άλλους και μετά νοιώθεις άσχημα, αν το κάνεις με χαμόγελο, είναι εντάξει. Το καταλαβαίνεις αυτό; Καταλαβαίνεις ότι μπορείς να πάρεις μαζί σου τον θυμό;
Και αυτό δεν σημαίνει να τον αφήνεις να σε κυριεύει ή να συμπεριφέρεσαι άσχημα. Απλά σημαίνει ότι: 
"Α! Τι αίσθηση και ο θυμός!".
_ Με τι θα θύμωνες σαν Μάστερ;
_ Με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.
Εκεί που οδηγείς, έχεις την φρίκη του κυκλοφοριακού ή έχεις να κάνεις με κάποιον πολύ ασυνείδητο. Είναι ένα είδος Μάστερ θυμού. Είναι πραγματικά πολύ απολαυστικό, επειδή αυτό που συμβαίνει γρήγορα μετατρέπεται σε σοφία, πολύ γρήγορα, επειδή είστε Μάστερ.

Δημήτρης Παπαναστασίου

Έχετε λοιπόν θυμό, με το άτομο που σας αναστάτωσε ή με την εξυπηρέτηση πελατών, ή με το κυκλοφοριακό. 
Αλλά μετά εντελώς ξαφνικά, όταν είστε Μάστερ, νοιώθετε με κάποιον τρόπο την μετατροπή και νοιώθετε αυτή την αύξηση της ενέργειας, επειδή ο θυμός φέρνει ενέργεια.
Νοιώθετε μια αύξηση της ενέργειας και μετά είναι σαν: 
"Ω! Είναι τόσο αστείο". Μετά συνειδητοποιείτε το αστείο του πράγματος.
Εκεί που πηγαίνουμε δεν υπάρχουν πια δάσκαλοι.
Ξέρετε, δεν είμαι εδώ σαν δάσκαλος. Είμαι εδώ να λέω ιστορίες.
Αυτό που δεν θα πάρετε μαζί σας στην ενσωματωμένη κυριαρχία είναι η πλήξη.
Τώρα νοιώθετε πλήξη. Είστε στο ενδιάμεσο στάδιο. Προσπαθείτε να βρείτε πράγματα για να εμπλουτίσετε την ζωή σας. Προσπαθείτε να βρείτε πάθος, να ξαναβρείτε το παλιό σας πάθος. Ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να συμβεί.
Πιθανόν ένα από τα κορυφαία τρία παράπονα γύρω από την όλη διαδικασία της αφύπνισης είναι η απώλεια του πάθους. Και τότε αρχίζετε να προβάλλετε το μέλλον σας γκρίζο. 
Κάτι που δεν πρέπει, επειδή κάνετε προβολές από το μυαλό ενός ανθρώπου. Είναι σαν να κάνετε προβολή από τον παλιομοδίτικο προτζέκτορά σας πάνω στον τοίχο. Όχι. Τώρα έχουμε υψηλής απόδοσης τηλεοράσεις, οπότε, μην προβάλλετε το γκρίζο σας στην ενσωματωμένη σας κυριαρχία.
Χάσατε για λίγο το πάθος σας. Κάτι που ήταν ένα σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας μετάβασης προς την ενσωματωμένη αφύπνισή σας.
Έπρεπε να είναι σχεδόν κρυμμένο από εσάς το παλιό ανθρώπινο πάθος σας, επειδή θα προσπαθούσατε διαρκώς να γυρίσετε πίσω σε αυτό και δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο βρίσκεστε εδώ. Το παλιό σας ανθρώπινο πάθος θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. 
Να βοηθάτε αρρώστους, ηλικιωμένους κ.α. Θα μπορούσε να είναι να τραγουδάτε στην τοπική ενορία. Να δημιουργείτε, να ζωγραφίζετε, να κάνετε μια βόλτα μόνοι σας. Οτιδήποτε. Αλλά απομακρύνθηκε.
Και μετά μπήκατε στην εποχή του γκρι. Του βαρετού. Του αληθινά μουντού, επειδή απελευθερώνετε πολλά από τα παλιά σας θέματα και ακόμα δεν έχει αναπληρωθεί με χρώμα, με ζωή και με ενέργεια.
Χρειάστηκε να μπείτε μέσα στο ενεργειακό κενό, το οποίο μετά, το μετατρέψατε σε ένα ενεργειακό γκρι, ακόμα και σε θλίψη.
Ο άνθρωπος είναι γκρίζος. Η μαζική συνείδηση είναι γκρίζα. Νοιώστε το για λίγο. 
Η μαζική συνείδηση είναι όλες οι συλλογικές σκέψεις των ανθρώπων, από όλες τις εποχές. 
Είναι γκρίζα και μουντή και πραγματικά φαίνεται γκρίζα και μουντή. 
Αυτό δεν θα το πάρετε μαζί σας και θα προσπαθήσετε να προβάλλετε το γκρίζο σας σε όλο αυτό το θέμα της ενσωματωμένης κυριαρχίας και δεν ταιριάζει.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Από την στιγμή που θα ολοκληρώσετε την διαδικασία ενσωμάτωσης, η ζωή σας θα γεμίσει με τόσο πολύ, (λόγω έλλειψης καλύτερης λέξης), χρώμα και βάθος, όχι τρισδιάστατο, αλλά 100διάστατο και θα είναι τόσο γεμάτη με εκπληκτικά πράγματα!
Και πάμε στο επόμενο βήμα, όπου υπάρχει απόλυτο πάθος. Αλλά έτσι όπως δεν το είχατε γνωρίσει ποτέ πριν σαν άνθρωποι, σε αυτόν τον πλανήτη.
Το πάθος στο οποίο πηγαίνετε είναι πολύ διαφορετικό. 
Σχεδόν δεν θέλω να σας το περιγράψω, επειδή κάτι τέτοιο θα το εξανθρώπιζε. 
Το πάθος (λόγω έλλειψης καλύτερης λέξης), είναι απλά "Να Είστε".
Δεν πρόκειται να βαρεθείτε σαν ενσωματωμένοι Μάστερ.  Δεν γίνεται. Αυτά τα δυο ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Κατά καιρούς θα είναι τόσο συγκλονιστική η ζωή σας, μέχρι του σημείου να θέλετε να επιβραδύνετε τους ρυθμούς της. Πολλές φορές θα νοιώθετε τόσο συγκλονισμένοι, που θα νοιώθετε ότι θα εκραγείτε. Το φυσικό σας σώμα και το μυαλό σας θα εκτιναχθούν, τόσο γεμάτα θα είναι. 
Τώρα, αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε κάνει πολύ προετοιμασία, ενεργειακή προετοιμασία τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε το σώμα σας να είναι σε θέση να το διαχειριστεί. 
Κατά καιρούς, θα νοιώθετε πλούσιοι από ενέργεια, ακόμα και κατακλυσμένοι από ενέργεια, καθώς θα μπαίνετε στην όλη κατανόηση του τί είναι η ενέργεια και του τί είναι η δημιουργία. Δεν θα μπορούσατε ούτε καν να το φανταστείτε αυτή την στιγμή με την ανθρώπινη αίσθηση. Κατά καιρούς, επειδή θα είστε άνθρωπος και Μάστερ, ο άνθρωπος θα νοιώθει συγκλονισμένος.
Αλλά εξαιτίας όλης αυτής της εργασίας που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, δεν θα ταράζεται το μυαλό. Θα σας μπερδεύει λιγάκι, αλλά δεν θα αναστατώνεται το σώμα ή το μυαλό.
Αυτή την στιγμή μετακινείστε από το γκρίζο κι από την έλλειψη πάθους και από κάποια πλήξη, αρκετή πλήξη και αυτό που εγώ ονομάζω μουντή ζωή.
Απομακρύνεστε από όλα αυτά επειδή απομακρύνεστε επίσης από την μαζική συνείδηση.
Θα συνειδητοποιήσετε ότι η μαζική συνείδηση είναι μουντή, πολύ μουντή και στην αρχή αυτό θα είναι κάπως λυπηρό. Και θα δείτε, θα παρατηρείτε την ζωή, την μαζική συνείδηση, τους ανθρώπους και θα αναρωτιέστε πώς μπορούσατε και επιζούσατε μέσα σε τόση μουντό, μέσα σε ένα τόσο απόλυτα μουντό περιβάλλον.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Και μετά θα ρίξετε μια ματιά στον εαυτό σας και θα αναρωτηθείτε γιατί ήσασταν τόσο σοβαρά μουντοί, θέλω να πω, είστε σοβαροί κι αυτό σας κάνει μουντούς
Γιατί ήσασταν τόσο καταραμένα σοβαροί και το ρίχνατε στην φιλοσοφία και μετά πέφτατε σε τέλμα.

Και μετά κάνατε μουντά πράγματα όλη μέρα. Πού είναι η ενέργεια;
Δείτε το έτσι: Αν εσείς ήσασταν η ενέργεια, θα θέλατε να είστε μαζί σας; 

Και αντί να ανοίγεστε και να ανθίζετε και να είστε γεμάτοι χρώματα, επιτρέψατε στον εαυτό σας να γίνει γκρι. Και τότε τι κάνετε; Τι;
Θα συνειδητοποιήσετε πόσο γκρίζοι ήσασταν στην ζωή σας και θα πείτε: 
"Δεν το θέλω αυτό στην ενσωματωμένη φώτιση". Και μην ανησυχείτε. Δεν θα υπάρχει.
Σαν ενσωματωμένος Μάστερ, θα  έχετε μεγάλη ευαισθησία και επίγνωση των πραγμάτων και μερικές φορές όντως θα σας ενοχλεί να είστε μέσα σε έναν μουντό κόσμο.
Αλλά τότε θα σταματήσετε. Θα πάρετε μια βαθιά εισπνοή με το "Εγώ Υπάρχω" και απλά θα δημιουργήσετε. Θα ζωγραφίσετε επάνω από τον γκρι καμβά.
Και ο γκρι καμβάς δεν είναι δικός σας. Είναι η ζωή.
Οπότε, αυτό που δεν θα πάρετε μαζί σας είναι το βαρετό, το γκρίζο, το μουντό.

Όσοι από εσάς έχετε κολλήσει στο μουντό αυτή την στιγμή, είστε μέσα σε έναν κύκλο μουντό, που δεν είναι διασκεδαστικός αυτός ο κύκλος. 
Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν κύκλος. 
Δεν κλείνετε τον κύκλο, επειδή εξακολουθείτε να περιπλανιέστε γύρω - γύρω, μένοντας σε έναν κύκλο που ποτέ δεν κλείνει. 
Οπότε, εσείς που έχετε κολλήσει στο μουντό αυτή την στιγμή, βγάλετε το από την πίσω πόρτα σας…
Το γλέντι ξεκινάει. Πρέπει να ξεκινήσει.
Δεν υπάρχει μουντός ενσωματωμένος άνθρωπος ή μουντός Αναληφθείς Δάσκαλος. Υπάρχουν Αναληφθέντες  Δάσκαλοι που είναι λίγο πιο διασκεδαστικοί από τους άλλους, αλλά μουντός δεν υπάρχει κανένας…
Δημήτρης απαναστασίου
Ξέρετε, το όλο πνευματικό ταξίδι δεν έχει να κάνει με το να είναι κανείς σοβαρός. 
Έχει να κάνει με το να είναι κανείς λίγο τρελός και δυνατός και γενναίος, αλλά όχι σοβαρός.

Ας μιλήσουμε για λίγο γύρω από την ενέργεια και την ζωή. Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην ενέργεια και στην ζωή.  
Αν το συζητήσετε, οι περισσότεροι άνθρωποι, θα έλεγαν ότι η ζωή είναι ενέργεια, αλλά δεν είναι. Καθόλου δεν είναι.
Η ενέργεια δεν είναι καν ζωτική δύναμη.
Ξέρετε, πολλοί άνθρωποι μιλάνε για "ενέργεια της δύναμης της ζωής". Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. 
Δεν υπάρχει πράνα που ρέει ολόγυρα. 
Υπάρχει ενέργεια η οποία κάθεται ακριβώς εδώ, μη ενεργή, ουδέτερη. Δεν κάνει τίποτα και δεν έχει νοημοσύνη. Δεν έχει ατζέντα και δεν σας κινεί.
Εσείς την κινείτε.
Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ενέργεια πιστεύουν ότι, είναι στον αέρα. Όχι. Αυτό είναι το οξυγόνο. Δεν είναι η ενέργεια. 
Υπάρχει αυτή η παρανόηση ότι η ενέργεια είναι ζωή ενώ δεν είναι.
Και εκεί είναι που γίνεται βαρετό το πράγμα, όταν πιστεύετε ότι η ζωή είναι ενέργεια τότε οι καταστάσεις σας ελέγχουν την ζωή, επειδή βασίζεστε στην ενέργεια.
Είστε εξαρτημένοι από την ενέργεια.
Η ενέργεια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την ζωή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ζωή είναι π.χ να έχεις χρήματα. Όχι, αυτό είναι απλά και μόνο ενέργεια.
Πιστεύουν, ότι η μουσική είναι ζωή. Όχι, η μουσική είναι απλά και μόνο ενέργεια.
Έχω πει ότι η ενέργεια είναι απλά μια επικοινωνία. Αυτό είναι όλο, Επικοινωνεί, είτε σαν μουσική, είτε σαν φως, είτε σαν χρήματα. Είναι απλά επικοινωνία, σε όλες τις μορφές της.
 
Και τίποτε δεν συμβαίνει με αυτή την ενέργεια, μέχρι να εμφανιστείτε εσείς, μέχρι να υπάρξει συνείδηση.
Όταν η συνείδηση συναντάει την ενέργεια, όταν η συνείδηση επιτρέπει, όταν είναι παρούσα – Εγώ Είμαι Εδώ – ξαφνικά η ενέργεια αρχίζει να κινείται και έχουμε ζωή. Αυτό είναι ζωή.

Οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα την ζωή σαν κάτι που έχει πολλή ενέργεια. 
Δεν είναι έτσι. Δεν είναι έτσι. Η ενέργεια είναι απλά και μόνο ενέργεια. Και είναι ένα πολύ απλό, αλλά και πολύ σημαντικό για σας σαν Μάστερ, να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ενέργεια εδώ.
Δεν είναι ομαδική ενέργεια. 
Δεν είναι πράνα.
Όταν μιλάνε για το πράνα – ενέργεια της δύναμης της ζωής –  θα έκανε κάποιον να πιστέψει ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω που θέλουν ή χρειάζονται και προσπαθούν να το φέρουν εδώ μέσα, για να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ή καλύτεροι ή πιο υγιείς, οτιδήποτε.
Δεν υπάρχει αυτό.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Η ενέργεια είναι παντού και είναι δική σας. 
Δεν είναι κάποιου άλλου, είναι δική σας. Είναι τόσο  πολύ σημαντικό να το καταλάβετε. Είναι η δική σας ενέργεια. Δεν είναι εκεί έξω. Δεν είναι στον αέρα. Δεν έρχεται από κάποιον άλλον γαλαξία. 
Είναι ακριβώς εδώ. 
Δεν είναι για να την μοιράζεστε με άλλους. Ποτέ, Ποτέ να μην μοιράζετε την ενέργειά σας και ξέρω ότι αυτό ακούγεται απαίσιο, επειδή οι άνθρωποι πάντοτε χαρίζουν την ενέργειά τους. Γιατί το κάνετε αυτό; Δεν μπορείτε να δώσετε την ενέργειά σας σε κάποιον άλλον. 
Μπορείτε να τον εμπνεύσετε να χρησιμοποιήσει την δική του ενέργεια, απλά και μόνο με την παρουσία σας, την λάμψη σας, το δυναμικό σας, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να του δώσετε την ενέργειά σας.  Όπως ποτέ δεν μπορείτε να πάρετε την ενέργεια κάποιου άλλου.
Η ενέργεια είναι παντού και είναι δικιά σας. Σας περιμένει. Απλά σας περιμένει. Είναι στην αναμονή χωρίς ατζέντα, χωρίς νοημοσύνη. Είναι στην υπηρεσία σας.
Όταν είστε παρόντες, όταν έχετε πει: 
"Είμαι η ζωή μου, μέσα στην ζωή μου, δημιουργός της ζωής μου", όταν είστε τόσο αφοσιωμένοι και έχετε τόσο πάθος που βρίσκεστε εδώ, ξαφνικά η ενέργειά σας παίρνει ζωή. Δημιουργεί… 
Είναι στην υπηρεσία σας και διευκολύνει την δική σας δημιουργία για την ζωή που ονειρεύεστε και που επιλέγετε. Τελεία.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Ποτέ ξανά μην μπερδέψετε την ενέργεια με την ζωή.
Ζωή είναι όταν είστε παρόντες, όταν δεν είστε πια μουντοί, όταν δεν θα περιπλανιέστε πια σε ατελείωτες αναζητήσεις για το νόημα της ζωής, όταν δεν θα πλήττετε πια, όταν θα επιλέξετε να είστε μέσα στην δημιουργία σας
Ακούγεται πολύ αυτονόητο το να επιλέξετε να είστε μέσα στην δημιουργία σας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Δεν αναγνωρίζουν τη δημιουργία τους,
Δεν καταλαβαίνουν την ενέργεια.
 Ακόμα δουλεύουν γι αυτήν, αντί να την αφήσουν να δουλεύει γι αυτούς.
Και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πλήρως παρόντες,  δηλαδή συνειδητά:
"Εγώ Είμαι αυτό που Είμαι. Εγώ Είμαι Εδώ, επειδή το έχω επιλέξει". 

Τώρα οι ενέργειες αλλάζουν. 
Οι δικές σας ενέργειες αλλάζουν. Κατευθείαν μπαίνουν στην υπηρεσία σας για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την εμπειρία μέσα στην δημιουργία σας. 
Είναι τόσο απλό. Η ενέργεια δεν είναι ζωή. 
Η ενέργεια υποστηρίζει την εμπειρία της ζωής. 
Είναι απλό και κάποιοι από εσάς θα πείτε, ναι είναι προφανές. Αλλά θα το ζήσετε; Θα βγείτε από την γκρίζα μονοτονία; Θα επιστρέψετε πίσω σε ένα αληθινό πάθος;
Όχι στο παλιό ανθρώπινο πάθος, αλλά στο αληθινό πάθος αυτό που είναι: 
"Εγώ δημιουργώ, Eγώ ζω εμπειρίες. Δημιουργώ τις δημιουργίες μου και μπορώ να το κάνω ενόσω είμαι στην μαζική συνείδηση. Δημιουργώ τις δικές μου δημιουργίες και μπορώ να ζήσω την εμπειρία που μου προσφέρουν".
Θα πάψετε να λέτε το:
 "δεν τα καταφέρνω σε τίποτα"; και το: 
"θέλω να έχω αφθονία, αλλά δεν έχω".
Μην εξακολουθείτε να εξισώνετε την ενέργεια με την ζωή, θεωρώντας ότι είναι το ίδιο πράγμα.
Η ενέργεια δεν είναι ζωή. 
Εσείς είστε η ζωή. 
Επιτρέψτε στην ενέργεια τώρα να υποστηρίξει τις δημιουργίες σας.
Η ενέργεια δεν είναι ζωή. 
Η ενέργεια και η ζωή είναι δυο ξεχωριστά πράγματα.
Η ζωή προκύπτει όταν είναι παρούσα η συνείδηση. Και μετά η ενέργεια δουλεύει για εσάς και έχετε αυτό που τώρα αποκαλείτε ζωή. 
Η ζωή δεν χρειάζεται να είναι σε ένα φυσικό σώμα.
Το φυσικό σας σώμα δεν είναι ζωή.
Λέτε: "είμαι ζωντανός". Αλλά το φυσικό σας σώμα δεν είναι ζωή. Είναι ενέργεια. Αυτό είναι όλο. Είναι ενέργεια με την μορφή ενός σώματος. Ούτε οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σας είναι ζωή. Όχι. Στην πραγματικότητα είναι απλά ενέργεια. 
Το μυαλό σας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα εκκολαπτήριο ενέργειας και δημιουργεί σκέψεις. Διαρκώς παράγει σκέψεις, αλλά δεν είναι ζωή. 
Το να είστε μέσα στις σκέψεις σας δεν είναι ζωή
Απλά είστε έρμαιο της ενέργειας όταν είστε στις σκέψεις σας. 
Χαρείτε την ζωή σας. 
Σταματήστε να είστε τόσο μουντοί.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Εσύ που μιλάς συνέχεια για αφθονία. Μπορείς απλά να την επιτρέψεις; Κάνε το. Το "χάρισμα" είναι όταν είσαι παρών, όταν είσαι συνειδητός, όταν δημιουργείς. Αυτό είναι ζωή. Αυτή είναι η ζωή. Μετά η ενέργεια μπαίνει μέσα και τελειώνουμε κάθε συζήτηση γύρω από την αφθονία. 
Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να βάζετε πάθος στις δημιουργίες σας. Προσελκύει πολύ ενέργεια. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να απολαμβάνεις την ζωή. Σταματήστε να είστε συγκρατημένοι.
Όλοι σας, ο καθένας από εσάς ανεξαιρέτως, έχετε αυτό το θέμα: "Πρέπει να περάσω μέσα από το μακρύ μονοπάτι του μαρτυρίου αναζητώντας το Άγιο Δισκοπότηρο".
Ξέρετε, αν είχατε σταθεί για λίγο να ρίξετε μια ματιά, το Άγιο Δισκοπότηρο ήταν μπροστά σας όλο αυτό το διάστημα.
 Ήσασταν μουντοί σε αυτή την θεάρεστη σοβαρή αναζήτηση για κάτι που ήταν μπροστά στα μάτια σας.
Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και επιτρέψτε.

 "Εγώ Είμαι αυτό που Είμαι. Εγώ Είμαι δημιουργός και διασκεδάζω με τις δημιουργίες μου".

Οι πνευματικές συγκεντρώσεις θα έπρεπε να έχουν να κάνουν μόνο με το γέλιο. Θέλω να πω, σχεδόν μόνο, ίσως και λίγη σοβαρότητα, αλλά σχεδόν μόνο για το γέλιο.
Το αστείο είναι ότι, σαν ενσωματωμένοι Μάστερ, θα γελάτε πολύ με το πόσο μουντοί ήσασταν. Πραγματικά θα λέτε: "Γιατί πήρα τόσο σοβαρά την αγιότητα του πράγματος"; Έτσι σας είπε να κάνετε η μαζική συνείδηση.

Ο Κουτχούμι είναι ένα τέλειο παράδειγμα κάποιου που υπήρξε ο πιο μουντός άνθρωπος, που περπάτησε ποτέ σε αυτό τον πλανήτη. 
Ειλικρινά, ήταν πολύ σοβαρός και όλο κανόνες και όλα αυτά για να κάνει ευτυχισμένους τους γονείς του. Ένα από τα πιο βαρετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να κάνετε ευτυχισμένους τους γονείς σας. 
Το επόμενο είναι να προσπαθήσετε να κάνετε τα παιδιά σας ευτυχισμένα. Ναι.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Αλλά κάπως έτσι δεν ήσασταν αρκετοί από εσάς στο πνευματικό σας ταξίδι; "τι πρέπει να κάνω; Πώς θα είναι; Τι ακολουθεί μετά; Το κάνω σωστά; Πού είναι το εγχειρίδιο να μου πει τι θα κάνω"; Απλά κάνε το.
Ξεπέρασε λοιπόν αυτή την κατάσταση του μουντός και έγινε φως. Έγινε πραγματικό φως γεμάτος χαρά, ποτέ δεν ξανάγινε σοβαρός, πάντοτε αυθόρμητος, πάντοτε χαρούμενος, ποτέ πια κολλημένος στο μυαλό, ποτέ δεν έγινε ηθικολόγος, ποτέ δεν έγινε βαρετός. Κάντε του μια ερώτηση, μια σοβαρή ερώτηση, κι εκείνος θα σας πει ένα αστείο, επειδή, βλέπετε, ήξερε τί συνέβαινε στην πραγματικότητα.
Όταν κάποιος του πει: "Μάστερ, πού είναι ο δρόμος για την φώτιση"; θα του έλεγε κάτι αστείο, εντελώς άσχετο. Κι αυτό θα τοn αποσπούσε τόσο όσο χρειάζεται για να πάψει να είναι σοβαρός. Δεν υπάρχει δρόμος. Δεν υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στην φώτιση. Όλα είναι απλά Επιτρέπω. Αυτό είναι και γι' αυτό σας κάνω επίτηδες απόσπαση.
Πιθανόν να αναρωτιέστε τον τελευταίο καιρό: "Τι μου συμβαίνει; Νοιώθω αποσυνδεδεμένος, σαν να μην είμαι συγκροτημένος".
Αυτό που συμβαίνει αγαπητέ Μάστερ, είναι ότι χάνεις τον άνθρωποΞέρεις, αυτός  ο  άνθρωπος, αυτός ο μουντός, ο γκρίζος άνθρωπος φεύγει μακριά. 
Ένα μεγάλο κομμάτι σας αυτή την στιγμή αποτραβιέται. Δεν σημαίνει ότι θα το χάσετε, αλλά απομακρύνεται, κατά κάποιον τρόπο, ένα τεράστιο στρώμα, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποκαλύψετε τον Μάστερ.
Ο άνθρωπος απομακρύνεται προς το παρόν. Θα ενσωματωθεί στο τέλος, αλλά αρχικά πήγε στις άλλες σφαίρες, στα βραδινά σας όνειρα.
Η ανθρώπινη πλευρά που ήταν τόσο μουντή, άχρωμη, που ποτέ δεν ήταν δημιουργός, εθισμένη στην ενέργεια, αυτή με την οποία είχατε ταυτιστεί με πολλούς τρόπους, τώρα αποτραβιέται, όπως κάνουν όταν αλλάζουν δέρμα κάποια ζώα,  όπως το ξεφλούδισμα του κορμού των δέντρων. Κάποιες μέρες δίνει την αίσθηση ότι απομακρύνονται. Άλλες μέρες δίνει την αίσθηση ότι απλά πέφτουν. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά μερικές φορές δυσάρεστη κατάσταση.
Η ανθρώπινη ταυτότητα που ήταν τόσο παγιωμένη, τόσο σφιχτή, τώρα φεύγει. Πηγαίνει στις σφαίρες του ονείρου και γι αυτό, θα το πω ξανά, πολλά όνειρά σας ήταν τόσο έντονα αυτή την εποχή. Ο άνθρωπος γίνεται η δική του πτυχή, κι αυτή η πτυχή φεύγει τώρα από εσάς, από την συνείδηση.
Αυτή η πτυχή θα πάει στις σφαίρες των ονείρων σας, κι εκεί θα φτάσει τελικά στην σοφία. Αλλά αυτή την στιγμή παίζει στις άλλες σφαίρες, προσπαθεί ακόμα να βρει λύσεις σε πολλά από αυτά που της συνέβησαν στην ζωή της. 
Θα επισκεφτεί ανθρώπους από το παρελθόν, παλιές εμπειρίες. Θα το συνειδητοποιήσετε στα όνειρά σας το βράδυ και θα αναρωτιέστε: "Τι συμβαίνει; Γιατί βγαίνουν αυτά τα συναισθήματα της αποστροφής, της έλλειψης ολοκλήρωσης; Γιατί νοιώθω ότι ο άνθρωπος πηγαίνει προς τα πίσω";
Δημήτρης Παπαναστασίου
Πηγαίνει για μια μεγίστης σημασίας ρύθμιση. 
Αυτή η ανθρώπινη πτυχή πηγαίνει σε άλλες σφαίρες, σε σφαίρες όπου θα έχει πολλή χρόνο και ησυχία να μείνει μόνη της. Ναι, ακόμα κι όταν θα είναι στις σφαίρες του ονείρου, θα είναι επίσης και σε μια ήσυχη σφαίρα μόνη της, απομονωμένη, μακριά από όλα.
Εκεί θα κλάψει. Εκεί θα επαναστατήσει. Θα προσπαθήσει να λύσει τα θέματά της. Όπως το γιατί ήρθε στην Γη, πρώτα από όλα. Γιατί μάζεψε τόσο θυμό και μίσος και πόνο. Εκεί θα ασχοληθεί με τον εαυτό της και θα περάσει πολύ δύσκολα. Αλλά  δεν πρόκειται να  επηρεάσει πολύ την ζωή σας σαν Μάστερ. Θα το αισθάνεστε αυτό που συμβαίνει εκεί έξω. Θα το αισθάνεστε, αλλά δεν θα είναι σε θέση να επέμβει στην ζωή σας.
Όταν βρισκόσαστε στην υπέροχη θέση να είστε αληθινά δημιουργοί, η ανθρώπινη πτυχή αποσύρεται, αποσυνδέεται. Θα μπορούσατε να είστε σχεδόν σαν χελώνα, σχεδόν σαν να απομακρύνεται το κέλυφος και να πηγαίνει κάπου αλλού έτσι ώστε να μην μπορεί να παρέμβει. Θα το νοιώσετε, ναι, αλλά δεν θα εμπλακεί άμεσα στην ζωή σας.
Τελικά, θα ενσωματωθεί. Τελικά, θα επιστρέψει σαν σοφός άνθρωπος, σαν ολοκληρωμένος άνθρωπος. Θα επιστρέψει για να σμίξει με τον Μάστερ, με το "Εγώ Είμαι". Θα επιστρέψει για να σμίξει μαζί σας στην ζωή.
Είναι ένα μεγάλο βήμα.
Αν τον τελευταίο καιρό αναρωτιέστε: "Γιατί έχω αυτά τα παράξενα συναισθήματα", είναι επειδή φεύγει αυτή η ανθρώπινη πτυχή.
Ας πάρουμε μια βαθιά εισπνοή με αυτό και απλά ας επιτρέψουμε.
Δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το Επιτρέπω, χωρίς την σοφία, χωρίς τον Μάστερ, χωρίς την κατανόηση της ενέργειας.
Χωρίς αυτά η ανθρώπινη πτυχή θα παρέμενε προσκολλημένη. Θα είχε  θαφτεί πιο βαθιά.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Θα είχε δημιουργήσει ένα πιο σκληρό κέλυφος. Αλλά αυτή την στιγμή, Μάστερ και άνθρωπε, επιτρέψτε στην ανθρώπινη πτυχή να πάει εκεί που χρειάζεται να πάει, με χάρη.
Ο ανθρώπινος εαυτός έχει γεμίσει συναισθήματα. Ζούσε σε μια θάλασσα συναισθημάτων. Είναι εθισμένος στο δράμα και στο συναίσθημα. Δεν υπάρχει χώρος γι αυτά εκεί που πάει ο Μάστερ. Είναι μια ψεύτικη πραγματικότητα. Ουσιαστικά είναι ψεύτικα ενεργειακά δυναμικά το συναίσθημα, το δράμα κι όλα τα υπόλοιπα.
Όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στην ενέργεια και την ζωή, έχει την τάση να εθίζεται πολύ στο δράμα. Είναι από τα λίγα πράγματα που φέρνουν ενέργεια στην ζωή τους.
Δεν υπάρχει θέση γι αυτά στην ζωή του Μάστερ.

Ο Μάστερ ασχολείται με την ενέργεια του Μάστερ, με την αγνή ενέργεια. Ο Μάστερ φέρνει συνείδηση και δημιουργία. Τότε εισέρχεται η ενέργεια για να επιτρέψει την εμπειρία, την χαρά και την απλότητα.
Το στρώμα της ανθρώπινης πτυχής φεύγει.
Θα συντονιστεί με την σοφία. Θα συντονιστεί με το γέλιο.
Κάποιος μπορεί να ρωτήσει: "Λοιπόν, η ανθρώπινη πτυχή θα βρει τις λύσεις"; Δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν έχει να κάνει με την επίλυση οποιουδήποτε θέματος. Έχει να κάνει με την αποδοχή. Λύση σημαίνει ότι όλα ενώνονται για ένα ευτυχισμένο τέλος. Δεν έχει να κάνει με αυτό.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Έχει να κάνει με την αποδοχή όπου ο άνθρωπος λέει: 
"Ήμουν εδώ για την εμπειρία". Αυτό είναι. 
Δεν είναι ανάγκη να λύσει τίποτε.

Κι εσείς, Άνθρωποι Μάστερ θα νοιώσετε πολύ ανοιχτοί  καθώς θα φεύγει αυτό το παλιό ανθρώπινο στρώμα, η ανθρώπινη πτυχή. Αποσύρεται, σαν να πέφτει, αλλά μερικές φορές χρειάζεται επίσης να την τραβήξουν για να φύγει. Αλλά καθώς συμβαίνει αυτό, θα νοιώθετε πολύ ευαίσθητοι, πολύ ανοιχτοί και κατά κάποιον τρόπο, απροστάτευτοι. Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι αναπτύσσετε ένα υψηλότερο, πολύ υψηλότερο βαθμό επίγνωσης.
Ξέρετε, καθώς ο άνθρωπος έγινε πιο σκληρός, πιο περιορισμένος, περιορίστηκε η επίγνωση του. Και καθώς αυτή η ανθρώπινη πτυχή έφυγε για τις άλλες σφαίρες για λίγο, θα νοιώθετε πολύ ευαίσθητοι με τις καταστάσεις. Κι αυτό είναι καλό, επειδή τώρα θα καταλάβετε την ενέργεια καλύτερα από ποτέ. Θα νοιώθετε την ενέργεια, επειδή θα συνειδητοποιήσετε μια διαφορά ανάμεσα στην ενέργεια και στην ζωή.
Αλλά ίσως επίσης να νοιώσετε ευάλωτοι. Πολύ εκτεθειμένοι. Και όταν συμβεί αυτό, απλά θυμηθείτε κάτι πολύ απλό: Η ενέργεια είναι εδώ για να σας υπηρετεί.
Όταν νοιώθετε εκτεθειμένοι, ευάλωτοι σαν να πρόκειται κάτι να σας επιτεθεί, ξέρετε, ψυχική ενέργεια ή ακόμα κι ένας σκύλος, να θυμάστε ότι όλα είναι ενέργεια και είναι εδώ για να σας υπηρετεί.
Μπορεί να νομίζετε ότι χρειάζεται μεγάλο κουράγιο για να αφήσετε τον εαυτό σας να νοιώθει ευάλωτος, ανοιχτός, απροστάτευτος. Αλλά πολύ σύντομα θα μάθετε ότι, καθώς έρχεται η ενέργεια πιο κοντά σας, αν και πάντοτε ήταν εκεί, πραγματικά έρχεται κοντά στην συνείδησή σας. Ακόμα κι αυτή που κάποιος θα την αποκαλούσε κακή ενέργεια, ξαφνικά μετατρέπεται. 
Δεν υπάρχει κακή ή καλή ενέργεια.
Είναι απλά και μόνο ενέργεια.
Έστω ότι σε αυτή την ευάλωτη κατάσταση, όπου το κέλυφος της ανθρώπινης πτυχής έχει βγει, έστω ότι νοιώθετε να σας πλησιάζει μια ψυχική, μια κακή ενέργεια. Παίρνετε μια βαθιά εισπνοή στο "Εγώ Είμαι, Εγώ Υπάρχω". Η κακή και άσχημη ενέργεια μπορεί να σας πλησιάσει πολύ κοντά, σαν να σας επιτίθεται. Και τότε ξαφνικά, λίγο πριν σας αρπάξει, μετατρέπεται.
Είναι λίγο τρομακτικά να σας πλησιάσει τόσο πολύ, αλλά ξαφνικά θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι απλά ενέργεια. Δεν είναι ζωή. Δεν είναι η ζωή που σας φέρνει δυσκολίες. Δεν είναι η ζωή που έχει ένα πεπρωμένο για σας. Είναι απλά ενέργεια. Και τότε γίνεται διασκεδαστικό, φίλοι μου. Γίνεται διασκεδαστικό.
Αφότου θα έχετε κάποιες τρομακτικές εμπειρίες με την ενέργεια, σαν κάτι να προσπαθεί να σας τυλίξει, να σας κάνει κομμάτια κι εσείς κρατάτε την θέση σας, δεν διστάζετε, δεν κουνάτε βλέφαρο κι έρχεται τόσο κοντά σας που νομίζετε ότι θα σας κατασπαράξει και τότε μπουμ! Μετατρέπεται σε ενέργεια που είναι εδώ για να σας υπηρετεί. 
Εκεί είναι που γίνεται διασκεδαστικό.
Τώρα τι θα κάνετε με αυτή την ενέργεια; Λοιπόν, δεν θα είστε μουντοί. Δεν πρόκειται να στέκεστε και αν την κοιτάτε και να την ρωτάτε από πού ήρθε. Θα την ενσωματώσετε. Σωματικά θα ενσωματώσετε αυτή την ενέργεια. Και μετά θα θέλετε να χορέψετε, να τραγουδήσετε, να τρέξετε. Θα νοιώσετε τόσο αναζωογονημένοι, τόσο χαρούμενοι. Θα νοιώσετε χίλια χρώματα. 
Όχι τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι, αλλά χίλια χρώματα μονομιάς! Ας πάρουμε μια βαθιά εισπνοή με αυτό.
Η ανθρώπινη πτυχή φεύγει για κάποιες άλλες σφαίρες αυτή την στιγμή. Ξέρετε, είναι όλα τα παλιά.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και απλά νοιώστε το για μια στιγμή την ανθρώπινη πτυχή είναι σχεδόν σαν ένα κέλυφος ή σαν στρώματα ή σαν λέπια και τώρα φεύγουν.        
Πώς σας κάνει να νοιώθετε τώρα; Καθώς βγαίνει η παλιά πανοπλία, αυτή η παλιά πτυχή, τι υπάρχει εκεί μέσα; Ρίξτε μια ματιά. Επιτρέψτε να νοιώσετε τι υπάρχει εκεί μέσα.
Αυτά που υπήρχαν πάντοτε αλλά ήταν καλυμμένα. Όλα όσα είχατε ταυτίσει με τον ανθρώπινο εαυτό αυτή την στιγμή στερεοποιήθηκαν σε μια πτυχή που φεύγει μακριά για να λάβει μια ειδική θεραπεία.
Θα την συναντάτε κατά καιρούς στα όνειρά σας, στα αισθήματά σας. Κατά καιρούς θα νοιώθετε αποσυνδεδεμένοι, σαν το "Πού είναι αυτό το κομμάτι μου; Τι του συνέβη"; Λοιπόν, θα επιστρέψει, αλλά θα επιστρέψει πολύ διαφορετικό.
Ας πάρουμε μια καλή βαθιά εισπνοή με αυτό. Πάρτε μια καλή βαθιά εισπνοή.
Είναι μια καταπληκτική εμπειρία και είναι πολύ ενδιαφέρουσα η εποχή που ζείτε.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Κι έτσι, με αυτό, αγαπημένοι μου φίλοι, ήταν μεγάλη απόλαυση να είμαι εδώ μαζί σας σήμερα. Ελπίζω να πήρατε λίγες πληροφορίες και ξέρω ότι θα κάνατε πολύ "Επιτρέπω". Αυτό είναι που μας έφερε εδώ.
Και πάντοτε να θυμάστε, φυσικά, ότι όλα είναι καλά σε ολόκληρη την δημιουργία.
Σας ευχαριστώ.