3 Μαΐ 2013

ΟΡΓΟΝΙΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


___ Ένας οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί μέσα σε ένα θετικό πεδίο είναι περισσότερο υγιής.

___ Ένας θετικός χώρος μας ξεκουράζει, εμπνέει & ενεργοποιεί, ενώ αντίστοιχα ένας αρνητικός μας εκνευρίζει, κουράζει, αρρωσταίνει, και μας δημιουργεί νωθρότητα κ.λπ…


 Το σώμα μας έχει μια λεπτή δομή ενέργειας, που  προσλαμβάνει μέσα από τα τσάκρας, την Αιθερική ή Ζωτική Ενέργεια, και μέσα από τα nadis (ενεργειακά κανάλια) αυτή την ενέργεια, κατευθύνεται μέσα στο φυσικό μας σώμα.

Έτσι διατηρείται το σώμα όχι μόνο ζωντανό, αλλά και υγιές. 

Όταν κάποιος υποστεί κάποιο τραύμα σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό, πνευματικό ή όταν αντιδρά με φόβο, συρρικνώνεται το ενεργειακό του πεδίο, 

η αύρα γίνεται σκοτεινή, και συχνά δημιουργείται ρωγμή στην αύρα του.

 Από το αιθερικό σώμα, το ενεργειακό μπλοκάρισμα περνά στο φυσικό σώμα το οποίο αρρωσταίνει. Συνήθως το σώμα δημιουργεί σε κάποιο όργανο μία συστολή, την οποία  διατηρεί ακόμα και όταν το τραύμα έχει περάσει. 
Έτσι εξακολουθεί να περιορίζεται η ροή της ενέργειας στο σώμα, δημιουργώντας ανισορροπία & εξασθένηση.


Σταδιακά κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ασυναίσθητα μια ενεργειακή δομή στον τομέα της ενέργειάς του, η οποία γίνεται άκαμπτη και εμποδίζει την ελεύθερη ροή της ενέργειας της ζωής. Η αιτία είναι ο φόβος, του να μην ξανασυμβεί, να μην ξανά πονέσει από την ίδια αιτία. 

Έτσι το άτομο νομίζει ότι προστατεύεται, έχοντας την αίσθηση του πόνου που προέρχεται από το παρελθόν, αλλά συνεχίζει να είναι ενεργή στο παρόν. 
  

  Η ενεργειακή δομή ενός άκαμπτου χαρακτήρα, μπορεί να είναι μικρή ή τοπικά σε ένα σημείο του σώματος ή μπορεί να περιβάλλει ολόκληρο το σώμα, ανάλογα με τη φύση του φόβου και της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου.

Η διαδικασία είναι πάντα η ίδια.
Η ''θωράκιση'' αυτή περιορίζει τη ροή της ενέργειας, σαν φράγμα που περιορίζει τη ροή του νερού. 

Αποδυναμώνει μέρος του σώματος ή όλο το σώμα, δημιουργώντας αργά κάποια νόσο, η οποία θα πάει εκεί


όπου τα κύτταρα βρίσκονται σε ένα αποδυναμωμένο πεδίο...

Τελικά η νόσος θα προσβάλλει το σώμα.


Αυτός είναι ο λόγος που ο Ράιχ (Reich) ονομάζεται DOR, αυτό το εμπόδιο το ''κλείσιμο'', την περιορισμένη ροή ενέργειας.