21 Μαΐ 2018

Πέτρα θεραπείας Sibin ιστορία της πέτρας


Η θεραπευτική αυτή πέτρα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου. Πριν περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια, όταν ένας μεγάλος μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη στο δυτικό τμήμα του Shandong στη Κίνα. Η σύγκρουση δημιούργησε ένα βουνό. 
Για πολλά εκατομμύρια χρόνια η Γη εξακολούθησε να αλλάζει, αλλά το βουνό έμεινε σταθερό εκεί που σχηματίστηκε κάποτε.
Εξαιτίας της ισχυρής πρόσκρουσης και έκρηξης η πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία, έλιωσε το διαστρικό βράχο και αναμίχτηκαν τα ορυκτά αυτού και της γης που έπεσε και έτσι γεννήθηκε ένα νέο πέτρωμα, με εντελώς νέα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στοιχεία και κάνουν τη πέτρα αυτή μοναδική στο κόσμο, ακόμα.

Στην ιστορία της Γης, η πέτρα χρησιμοποιείται από την εποχή του Λίθου. Οι άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα, διαπίστωσαν ότι γύρω από αυτά τα βράχια, οι πέτρες, τους έκανε να αισθάνονται διαφορετικά. Επίσης και τα ζώα ήθελαν να κάθονται εκεί στις πέτρες. 
Στη Νεολιθική Κίνα, ιδιαίτερες πέτρες που ονομάζονταν "πέτρες με βελόνες" χρησιμοποιήθηκαν για θεραπεία.  

Στο Shouwen Jiezi (Αναλυτικό Λεξικό της Κινέζικης Γλώσσας) από τον 1ο αιώνα, ο συγγραφέας Xu Shen την ορίζει ως "ένα είδος πέτρας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών επεμβαίνοντας στο σώμα".       
Πριν από την εμφάνιση του βελονισμού και της moxibustion, οι αρχαίοι Κινέζοι επέλεξαν ορισμένα είδη πέτρας με αιχμηρή άκρη σαν θεραπευτικά εργαλεία και τα εφάρμοζαν στο ανθρώπινο σώμα με διαφορετικούς τρόπους. Οι μέθοδοι διάτρησης και πίεσης τελικά εξελίχθηκαν σε βελονισμό, ενώ η εφαρμογή θερμαινόμενης πέτρας εξελίχθηκε σε moxibustion.                   
Αυτή η τεχνική χάθηκε κατά τη Δυναστεία Χαν. Η πηγή του υλικού για τη κατασκευή πέτρινων θεραπευτικών εργαλείων έχει αναγνωριστεί ως πέτρα Bianchi. Από τότε έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί διάφορα πέτρινα εργαλεία και διερευνήθηκαν θεραπευτικές τεχνικές.

Στο ιατρικό βιβλίο ο "Εσωτερικός Κανών", του Κίτρινου Αυτοκράτορα, που γράφτηκε γύρω στα 305-204 π.Χ. η θεραπεία με Bianchi θεωρήθηκε το σημαντικότερο μέρος της Κινέζικης Ιατρικής.
Αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς η χρήση της πέτρας ήταν ανταγωνιστική τόσο με το Βελονισμό, όσο και με τη Moxibustion (θερμική θεραπεία) της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Μάλαξης.

Θα αναρωτιέστε γιατί δεν έχει ακουστεί η πέτρα και γιατί η γνώση χάθηκε, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι επειδή ήταν μακριά και πολύ δύσκολο να φτάσουν στο βουνό που βρισκόταν, οπότε οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο κοινές και προσιτές πέτρες, όπως νεφρίτη, ακόμα και αν η ποιότητα ήταν κατώτερη.
Με το πέρασμα του χρόνου, γιατροί στην Κίνα παρατήρησαν ότι, οι μουσικοί που έπαιζαν μουσικά όργανα από αυτήν τη πέτρα, ζούσαν πολλά χρόνια.
Ήταν ιδιαίτερα υγιείς και έτσι οι πέτρες έγιναν γνωστές ως μαγικές και με δύναμη να διατηρήσουν τη νεότητα και να αποκαταστήσουν τη ζωτικότητα.

Οι μουσικοί εκείνοι έπαιζαν για τον αυτοκράτορα και
ο αυτοκρατορικό δικαστήριο, καθώς οι πέτρες ήταν σπάνιες και δαπανηρές.                               
Η σύγχρονη ιστορία της πέτρας άρχισε όταν ο Yang, καθηγητής και διάσημος μουσικός στην Κίνα, ήθελε να αποκαταστήσει ένα πολύ παλιό μουσικό όργανο με πέτρες. Ο Yang με τοv καθηγητή Geng από το Πεκίνο, έκαναν επιστημονική έρευνα για να βρουν τη σωστή πέτρα να αποκαταστήσουν τέτοια μουσικά όργανα. Η έρευνα υπόδειξε ότι μόνο ένας τύπος πέτρας ταιριάζει με τις ιδιότητες των οργάνων και ήταν η Sibin (ελαφρόπετρα).                                             
Ο καθηγητής Geng έκανε δοκιμές με την ελαφρόπετρα και διαπίστωσε ότι η πέτρα είχε τις ίδιες ιδιότητες με τη μακρά χαμένη πέτρα.

Το αποτέλεσμα πολλών δοκιμών και ερευνών έδειξαν ότι η πέτρα, έχει εξαιρετικές θεραπευτικές επιδράσεις, χωρίς τοξικά, όπως έγραφε και το ιατρικό βιβλίο του Κίτρινου αυτοκράτορα, όπως και ευεργετικές, ανακουφιστικές, χαλαρωτικές, τονωτικές και χρηστικές ιδιότητες.       
Το αποτέλεσμα της αναζήτησης του Καθηγητή Yang για την αντικατάσταση κάποιων πέτρινων μερών του παλαιού μουσικού οργάνου έγινε στις αρχές του 1990 και μια πολύ παλιά φυσική μέθοδος θεραπείας ανακαλύφθηκε ξανά.                     
Οι συσκευές ονομάζονται Sibin Stone εργαλεία και όταν η πέτρα χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, αναφέρεται ως Sibin Stone θεραπεία.   

Η σύγχρονη τεχνολογία βοήθησε να αποκαλυφτεί το μυστήριο πίσω από τα μαγικά αποτελέσματα θεραπείας της πέτρας και πως μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών της
γιατροί, ιαματικά λουτρά και κέντρα υγείας σε Κίνα, Ταϊβάν, Ιαπωνία και Νότια Κορέα χρησιμοποιούν τη πέτρα για τον εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης πολλών ασθενειών και του πόνου, με τρόπο ο οποίος εφαρμόζεται σαν βελονισμός, πίσω στις αρχαίες ρίζες της κινεζικής ιατρικής.                                    

Στη σύγχρονη πρακτική η σύνθεση των ίδιων των πετρών είναι πρωταρχικής σημασίας και χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν τα πάντα, από κόπωση, πονοκεφάλους, μέχρι μυϊκό πόνο.                                                       
Σύμφωνα με κινέζικες μελέτες, η σύνθεση της πέτρας, μια μορφή μετεωρίτη που βρίσκεται μόνο στην περιοχή Σιμπάν της Κίνας, εκπέμπει υπέρυθρο φως αρκετά ισχυρό για να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και να θερμάνει τα εσωτερικά
Οι μελέτες αυτές είναι δύσκολο να αποκτήσουν ενδιαφέρον στο δυτικό κόσμο, γιατί θεωρείται λαϊκή ιατρική και δεισιδαιμονία και είναι δύσκολο να αποδειχθεί εργαστηριακά η αλήθεια όλων αυτών των επιδόσεων.                                                              
Ανεξάρτητα από αυτό, η πέτρα είναι αναμφισβήτητα ο αρχαίος πρόγονος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής με μακρά και πλούσια ιστορία της χρήσης της.

Πάνω από χίλια χρόνια, οι κινέζοι χρησιμοποιούν αυτή τη πέτρα για θεραπεία ασθενειών, με την εφαρμογή της σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος και χρησιμοποιείται γενικά ως όργανο παρόμοιο με τις βελόνες του βελονισμού. 

Το 2009 βρέθηκε το ακριβές μέρος που έπεσε ο μετεωρίτης, στο κινέζικο χωριό Shandong. Αυτός ο χώρος ανακαλύφθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων πετρελαίου. Οι εργάτες βρήκαν μια τεράστια ποσότητα υπολειμμάτων μυστικιστικής μαύρης πέτρας. Μέχρι τότε, οι κάτοικοι της Κίνας χρησιμοποιούσαν για θεραπεία θραύσματα, τα οποία διασκορπίστηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά.                         
Μετά από λίγο καιρό, άρχισε μια τεράστια παραγωγή αξεσουάρ και προϊόντων από αυτή.                                                              
Μέχρι τώρα οι μοναχοί Shaolin χρησιμοποιούν τις θεραπευτικές ιδιότητες της πέτρας για να ανακουφίσουν το πόνο και το μόνιμο οίδημα, εφαρμόζοντας επιδέσμους.

Η πέτρα πλήρης αναζωογόνησης και υγείας, μπορεί να φορεθεί ως βραχιόλι, δαχτυλίδι, μενταγιόν, ζώνη κ.α. Μπορείτε να πιείτε ενεργοποιημένο νερό από πέτρινο κύπελλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου